4 tecken på att du behöver elarbete utfört i ditt hem

Bor du i ett äldre hus? Har du då någonsin låtit en elektriker titta på eller uppdatera dina kablar? Om inte, är det en bra idé att ta en närmare titt runt huset. Om du ser någon av dessa fyra saker hända runt ditt hem bör du ringa en elektriker i Göteborg omedelbart.

Känn på dina sladdar – är de varma vid beröring?

För flera år sedan hade vi inte så många prylar som behövde elektricitet. Äldre elpaneler, brytare och uttag var inte designade för dagens tunga användning. Sladdarna till din tv, rumsvärmare, dammsugare etc. ska inte kännas varma. Om de är det, är det ett tecken på att du överanvänder ditt system.

Ser du gnistor när du kopplar in något?

Det spelar ingen roll om det finns stora gnistor eller små gnistor när det gäller elarbeten. Gnistor är nästan alltid ett dåligt tecken. Det kan vara tecken på att fukt kommer i kontakt med ledningarna. Det kan vara ett gammalt uttag som har lösa kopplingar eller en tråd som har tappat en del av sin skyddande beläggning.

Fortsätter en brytare att slå av?

Måste du gå ut till elpanelen och slå av och på en brytare igen? Detta är ett säkert tecken på att ditt hem behöver elarbete. Det kan vara en brytare som är gammal och behöver bytas ut eller så kan det vara ytterligare ett tecken på att dina ledningar inte längre räcker till. 

Finns det svarta märken ovanför dina uttag?

Svarta märken betyder bara en sak ... eld. Det kan ha varit en liten utloppsbrand som inträffade för flera år sedan och som sedan har ersatts. Med största sannolikhet är en upprepad gnistbildning som med tiden har bränt gipsskivan.

Om du ser något av dessa problem i ditt hem kontakta då en elektriker i Göteborg direkt!

20 Jan 2023

Processfilter

© 2024 Processfilter.se. Alla rättigheter förbehållna.