Golven är viktigare än man tror

Många av de industrier som är verksamma i Sverige idag byggdes på 70- och 80-talet och när man byggde dem skulle det gå snabbt. Det skulle också vara effektivt. Tankar kring ergonomi och arbetsmiljö var det inte många som hade då. Idag är det tack och lov skillnad och de som jobbar på de gamla industrigolven har fått bättre skor, mattor och vissa har till och med valt att lägga in nya golvbeläggningar. 

Skador som kan uppstå på grund av dåliga golv

Det första är givetvis förslitningsskador på knän och värk under fötterna men om ett industrigolv inte sköts om så kan det också bildas damm som de anställda andas in. Detta kan leda till stenlunga som är en mycket otäck sjukdom. 

Du som arbetsgivare har en skyldighet att se till att dina anställda har en säker arbetsmiljö, men det är också ditt ansvar att miljön är bra. Har ni gamla och dåliga golv i era lokaler idag kan ni vända er till www.fogfria.nu för bättre industrigolv. De ser över era golv och kommer med förslag på hur de kan förbättras.

Samma sak om du planerar att bygga nya lokaler. Se då till att ert industrigolv håller en bra och modern standard redan från början. Det sänker era kostnader för sjukskrivningar, blir enklare att hålla rent och dessutom så ser det betydligt bättre ut. Det är trevligare att jobba i en behaglig miljö och att ta med besökare blir också roligare. 

30 Mar 2022

Processfilter

© 2024 Processfilter.se. Alla rättigheter förbehållna.