Så hittar du jobben

Nyss slutat skolan och letar efter ett jobb? Eller blivit av med ditt förra jobb? Kanske letar du bara efter något annat medan du fortfarande har ett jobb? Det spelar inte så stor roll. Alla som söker jobb står inför samma utmaningar - att hitta de jobb man vill söka. 

Arbetsförmedlingen har sin platsbank men som funktion har de gått från att vara en guide och hjälp till att vara en piska och det gör det inte enklare att hitta jobben man vill ha. Så vi har valt att ge dig en liten hjälp för hur du ska göra för att hitta jobben.

Sitt inte hemma och vänta

Ingen kommer att söka upp dig för att erbjuda dig ett jobb. Så enkelt är det. Det du kan göra hemma är att logga in på Jobfindsverige som är en portal där arbetssökande och arbetsgivare kan hitta varandra. Det finns också andra saker som kan hjälpa dig till jobb genom den sidan.

En stor fördel med denna sajt är att de kan hjälpa till med att rusta och matcha, vilket innebär att du med funktionshinder eller andra problem som kan ställa till bekymmer när du letar jobb, får den hjälp du behöver för ett individanpassat yrkesval.

Du kan också skapa konto på Blocket jobb, LinkedIn och andra jobbsökar-sidor. Men det räcker inte! Ut med dig och knacka på hos de företag där du vill jobba. En person som visar vilja att söka utan att det finns en platsannons får ofta jobb! 

16 Jun 2022

Processfilter

© 2024 Processfilter.se. Alla rättigheter förbehållna.