Inte fel med en bra domkraft

Ett bra verktyg som de flesta har stor nytta av, det är en domkraft. Det finns idag flera olika varianter så som mekaniska, hydrauliska och pneumatiska. Sedan finns även minidomkraft. Olika domkrafter fungerar på olika sätt.

Den allra vanligaste varianten av domkaft det är den mekaniska. Den är oftast kompakt så den är enkel att få med dig i bilen till exempel. Denna går bra att använda just för att kunna få upp bilen, om du ska byta däck eller så. Det som kan vara liten nackdel med dessa är att de lyfts manuellt, 

Hydrauliska domkrafter

Hydrauliska domkrafter är större och tyngre och är vanliga att ha i garaget. Dessa funkar på så vid att man pumpar in ett tryck som via hydraulik övergår till själva lyftplattan.

Pneumatiska domkrafter

Pneumatiska domkrafter är lite annorlunda utformade än övriga domkrafter. Det genom att konstruktionen grundas på uppblåsbara gummikammare. Dessa fylls, genom högt tryck, av luft, vilket får gummikammarna att lyfta upp föremålet. Du behöver då även ha en luftkompressor för att kunna använda denna. 

Bra verktyg på nätet

Om du behöver en minidomkraft, eller en annan domkraft, så kan du hitta det på Verkstads-Experten. De har även oljesug elektrisk, perfekt att använda då du behöver byta olja på bilen, båten eller annant fordon. Sedan finns det även gott om andra bra verktyg du kan ha stor nytta av i ditt garage eller i din verkstad. 

28 Mar 2023

Processfilter

© 2024 Processfilter.se. Alla rättigheter förbehållna.