4 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Tyvärr så finns det ju arbetsplatser som inte är särskilt bra. Ofta så märks det av genom tydliga tecken. Här är 4 av dessa att din arbetsplats är dålig:

1. Personalomsättningen är hög

Om det är så att det ofta är personer som börjar eller slutar på ett jobb, så innebär det allt som oftast att de inte vill jobba där helt enkelt. De trivs inte. 

2. De anställda är rädda för chefen

Det är en stor skillnad på att ha en viss rädsla/respekt för chefen för att han eller hon har ansvar och inflytande, och att faktiskt vara riktigt rädd för chefen och vad personen kan tänkas göra. Det är viktigt att känna förtroende för sin chef!

3. Alla går hem direkt när de slutar

Om arbetsplatsen är en bra plats, så har inte anställda bråttom hem. De kollar inte klockan ständigt för att se om arbetsdagen snart är slut. Är det så att alla släpper allt för att rusa hem direkt då arbetsdagen är slut, ja då är det en arbetsplats som ingen trivs på.

4. Kollegorna umgås inte

Om kollegor är glada och nöjda, så pratar de med varandra oavsett hur stressigt det kan vara en dag. Om de anställda inte pratar med varandra, eller ens säger god morgon så är det inget bra tecken. Alla kollegor behöver såklart inte vara bästa vänner, men vill du jobba på ett ställe fullt av människor som behandlar varandra som främlingar?

25 Mar 2020

Processfilter

© 2024 Processfilter.se. Alla rättigheter förbehållna.